Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

DISKUSIJA: VTO – TREND ILI POTREBA?

17/12/2017 od 12:00 do 14:30

Nakon završene Tribine VTO – Šansa za bebe, javila se potreba za jednim drugačijim događajem. Postoji toliko nedoumica na koje nailazimo u toku samog procesa vantelesne oplodnje ili pre početka. Želimo sve da znamo, da se informišemo kako bismo nešto uradili, kako bismo se najbolje pripremili.  Često se spore mišljenja ginekologa i endokrinologa, hematologa i ginekologa. Ponekad nemamo mišljenje urologa a bitno nam je. Želeli smo da najveće stručnjake iz oblasti potpomognute oplodnje okupimo kako bi pomogli parovima i pojedincima i rešili sve nedoumice koje se javljaju. Zašto? Zato što smatramo da je informisanost vrlo važna za svakog. Ukoliko imate pravu informaciju, pravi savet, ukoliko ste sigurni u mišljenje lekara – možete bez pritiska započeti proces vantelesne oplodnje. Često se dešava da sami uradimo neku analizu a ne znamo da protumačimo rezultate, ne razmišljamo o tome da samo stručno lice može da protumači kakve su naše vrednosti, a ponekad je potrebna mnogo šira slika – duže lečenje i dobra priprema kako bi proces potpomognute oplodnje bio uspešan. Zbog svih nedoumica, pitanja, nejasnoća, nepravilnosti, nedorečenosti, neinformisanosti…odlučili smo da organizujemo DISKUSIJU: VTO – TREND ILI POTREBA? jer želimo da čujemo stručnjake sve zajedno, na jednom mestu. Da uporedimo mišljenja, steknemo pravi utisak.  Želimo da znamo šta je sve potrebno učiniti, koje analize uraditi, koje korake napraviti kako bismo povećali šanse za uspeh. Posebno želimo da pitamo da li je vantelesna oplodnja, s obzirom na sve analize i sav trud, strepnje i nadanja, u stvari TREND ili POTREBA današnjeg društva?

Sa vama će diskutovati u jednom otvorenom razgovoru sledeći stručnjaci:

  1. dr Lela Šurlan, klinički embriolog, GAK Višegradska
  2. dr Branko Budimirović, specijalista infertiliteta, Centar za vantelesnu oplodnju Valjevo 
  3. prof. dr Predrag Miljić, hematolog KC Srbije
  4. prof. dr Vinka Vukotić-Maletić, urolog, Specijalistička urološka ordinacija TTC
  5. prof. dr Vesna Kopitović, specijalista infertiliteta, SGB Ferona
  6. prof. dr Eliana Garalejić, specijalista infertiliteta, GAK Narodni front
  7. prof. dr Svetlana Vujović, endokrinolog, KC Srbije

Diskusija se održava 17.decembra u sali Opštine Stari grad s početkom od 12 časova. Pitanja za stručnjake, ukoliko niste u Beogradu, možete slati na imejl Udruženja: pitanja@sansazaroditeljstvo.org.rs. 

Sva pitanja koja su poslata na ovu imejl adresu biće postavljena lekarima. Lekari će odgovoriti na sva postavljena pitanja s tim da će prvenstvo imati postavljena pitanja na događaju VTO – TREND ILI  POTREBA?.
Nakon završene Diskusije neki odgovori biće postavljeni na našem sajtu.

Ulaz je besplatan.

Informišite se o diskusiji i na Facebook-u: VTO – TREND ILI POTREBA?

Details

Date:
17/12/2017
Time:
12:00 do 14:30

Venue

Opština Stari grad
Makedonska 42
Belgrade, Serbia 11000 Serbia
+ Google Map

Ostavite komentar