Naslovna XV Festival zdravlja Beograd

XV Festival zdravlja Beograd

Jubilarni 15. Affidea festival zdravlja održan je 5. i 6. aprila u Domu omladine.   Festival pod sloganom Ništa nije važnije od zdravlja okupio je više od 80 izlagača među kojima je zapaženo mesto zauzelo i naše Udruženje. Iskoristili smo priliku da predstavimo naš rad i iznesemo ciljeve kojima ćemo težiti u budućem radu. Brojni posetioci iskoristili su priliku da obave besplatne zdravstvene preglede i konsultacije, da slušaju predavanja eminentnih stručnjaka, ali i da se upoznaju sa radom našeg Udruženja i da postanu naši članovi.

Potrudili smo se da svima izađemo u susret, saslušamo njihova iskustva, odgovorimo na brojna pitanja, pružimo proverene informacije i savete.Festival je protekao u prijatnoj atmosferi druženja i razmene korisnih saveta.     Trudićemo se da budemo prisutni na skupovima ovog tipa, kako u Beogradu, tako i u ostalim gradovima širom Srbije.

Program je bio bogat i sa velikim brojem besplatnih pregleda, edukativnih predavanja, dešavanja na bini, štandovima izlagača, degustacijama zdrave hran. Ovaj 15. Affidea Festival zdravlja bio je posvećen zdravim stilovima života, borbi protiv neracionalne upotrebe antibiotika, značaju savremene radiološke dijagnostike u ranom otkrivanju bolesti, upotrebi aplikacija u službi rekreacije i sportskih aktivnosti.

Na nekoliko punktova bili su organizovani besplatni pregledi za građane, između ostalog, opšteg zdravstvenog stanja i pritiska, merenje nivoa šećera u krvi, ultrazvučni pregledi, nutricionistički pregledi, izračunavanje rizika za dobijanje dijabetesa, tretmani bioptrom medicinskim aparatom i dr. Na manifestaciji je učestvovalo više od 80 izlagača: domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellnes i banjski centri, proizvođači zdravih proizvoda i kozmetike, udruženja i svi oni koji se bave zdravim stilovima života. Predavanja su održali najeminentniji stručnjaci iz sveta medicine, a tribine su imale ugledne ustanove poput VMA.

Ispred kompanije Affidea, generalnog sponzora Festivala zdravlja, obratio se direktor Affidea dijagnostičkog centra Beograd i Regionalni menadžer Affidea za Balkan.