Vantelesna oplodnja posle 40 godine

Po istraživanjima žene koje imaju ispod 40 godina i koje prođu kroz tri postupka vantelesne oplodnje imaju 70% mogućnosti da ostanu u drugom stanju. Žene koje imaju između 40 i 43 godine šanse su nešto manje  - od 35 do 40%. Granica za programe vantelesne oplodnje razlikuje se od države do države. U Evropi je granica u nekim zemljama pomerena na 47 godina, a u Americi čak na 55 godina. U državama koje su tako liberalnije po pitanju godina, stručnjaci savetuju da se parovi koji se kasnije odluče za stvaranje porodice i potomstva odmah opredele za vantelesnu oplodnju jer im sešanse povećavaju uz ovakav tretman.

 

Maraja Keri, Ema Tomson, Selin Dion, Kortni Koks i Nikol Kidman, samo su neke od mnogih koje su postale majke posle četrdesete zahvaljujući vantelesnoj oplodnji.

 

Međutim,  bez obzira na godine svaka žena koja planira trudnoću mora da se potrudi da svojim zdravim navikama obezbedi dobro zdravstveno stanje za buduću bebu. To znači da žena mora da unosi odgovarajuće minerale i vitamine, folne kiseline, proteine. Budite aktivni, oslobađajte se stresa, vodite računa o ishrani, a naročito o unošenju folnih kiselina, vitamina C i cinka.
 

Šanse za implantaciju i ostvarenje trudnoće najviše zavise od kvaliteta embriona, funkcija jajnika i spremnosti materice da primi embrion. Žene koje imaju više od 40 godina moraju da započnu lečenje proširenom analizom stanja organizma i reproduktivnih organa (dodatna ispitivanja krvi i hormonskih, kao i somatskih disfunkcija.

 

Novosti

TREĆA VANREDNA SEDNICA SKUPŠTINE UDRUŽENJA ŠANSA ZA RODITELJSTVO

Treća vanredna sednica Skupštine Udruženja „Šansa za roditeljstvo" će se održati 5. maja 2017. godine od 17 časova, u Opštini Voždovac, koja se nalazi u Ustaničkoj 53 u Beogradu. Poziv važi za sve članove i one koji bi to želeli da postanu.

...

ANKETA - STERILITET I VTO

Borite se ili ste se borili sa sterilitetom? Popunite našu kratku, anonimnu anketu - vaše iskustvo je ključno za uspeh zajedničke borbe. Brzo i lako se radi, sa računara ili telefona.

...

ŠANSA ZA ROŠTILJ - GIVE PICNIC A CHANCE!

Nedelja, 14. maj od 10 h, roštilji na Adi ciganliji. Dođite da se družimo!

...

Naučna konferencija "Ka boljoj demografskoj budućnosti Srbije"

SANU je, u saradnji sa Kabinetom ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku i Centrom za demografska istraživanja Instituta društvenih nauka...

...