Nestajemo kao nacija

Dok je granica održivosti nacije 2,1 dete, u Srbiji jedan par u proseku ima 1,5 dece, dok je svetski prosek oko 2,5 dece po ženi.

Demografi tvrde da ćemo AKO dospemo do stope rađanja od 1,3 deteta nestati kao nacija. Na to dodajte da svaki peti par ima problem sa sterilitetom!
 

Upravo iz tog razloga je potrebno da se svim parovima u Srbiji omogući više postupaka biomedicinski potpomognute oplodnje (VTO), kako naše ,,Sutra" ne bi nestalo.

Novosti

TREĆA VANREDNA SEDNICA SKUPŠTINE UDRUŽENJA ŠANSA ZA RODITELJSTVO

Treća vanredna sednica Skupštine Udruženja „Šansa za roditeljstvo" će se održati 5. maja 2017. godine od 17 časova, u Opštini Voždovac, koja se nalazi u Ustaničkoj 53 u Beogradu. Poziv važi za sve članove i one koji bi to želeli da postanu.

...

ANKETA - STERILITET I VTO

Borite se ili ste se borili sa sterilitetom? Popunite našu kratku, anonimnu anketu - vaše iskustvo je ključno za uspeh zajedničke borbe. Brzo i lako se radi, sa računara ili telefona.

...

ŠANSA ZA ROŠTILJ - GIVE PICNIC A CHANCE!

Nedelja, 14. maj od 10 h, roštilji na Adi ciganliji. Dođite da se družimo!

...

Naučna konferencija "Ka boljoj demografskoj budućnosti Srbije"

SANU je, u saradnji sa Kabinetom ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku i Centrom za demografska istraživanja Instituta društvenih nauka...

...