Izveštaj sa Skupštine Udruženja, 22.11.2016.


IZVEŠTAJ SA SKUPŠTINE UDRUŽENJA ŠANSA ZA RODITELJSTVO, ODRŽANE 22.11.2016.GODINE S POČETKOM OD 17:00H
 

Poštovani članovi,
 

Na Skupštini Udruženja šansa za roditeljstvo koja je održana 22.11.2016.godine raspravljalo se o radu Udruženja u prethodnom periodu i planovima za rad u narednom periodu. Napravljen je Zapisnik sa Skupštine, a ovim putem Vas obaveštavamo o samom toku sastanka:
 

1. Udruženje je održalo veoma važan sastanak sa predstavnicima RFZO, Ministarstvom zdravlja - Upravom za biomedicinu i Republičkom stručnom komisijom.
Na tom sastanku smo prezentovali naše zahteve i naišli na dobru klimu i pozitivne stavove sa njihove strane. Zaključak sastanka je bio da ćemo uskoro imati drugi sastanak, kada svako od njih bude razgovarao sa svojim resorom o našim predlozima.
 

Tražili smo i bazirali smo se najviše na:

- povećanje starosne granice sa 40 na 45 godina;

- povećanje broja postupaka sa tri na šest;

- hitno donošenje i sprovodjenje Zakona o BMPO;

- stavljanje lekova koji se koriste za lečenje neplodnosti na D listu.
 

2. Udruženje je održalo sastanak i sa ministarkom bez portfelja dr Slavicom Đukić Dejanović koja je nadležna i koja će voditi Demografski savet koji će se osnovati do Nove godine.
 

3. Udruženje je ponovo uputilo dopis gradonačelniku grada Beograda - Siniši Malom i očekujemo održavanje sastanka. Naš zahtev je finansiranje jednog pokušaja BMPO za grad Beograd za 700 parova koji imaju prebivalište na teritoriji grada Beograda
 

4. Na sastanaku članstva u OP Voždovac doneta je odluka:

- da se održe prednovogodišnje akcije u TC Ušće, Delta, Stadion i Merkator

- da se održi tribina u februaru 2017. godine. kojoj će prisustvovati mediji, lekari koji se bave vantelesnom oplodnjom i zvanice iz opština
 

Nadamo se da ćete prisustvovati narednoj Skupštini Udruženja!
 

Srdačno

Udruženje Šansa za roditeljstvo

Novosti

TREĆA VANREDNA SEDNICA SKUPŠTINE UDRUŽENJA ŠANSA ZA RODITELJSTVO

Treća vanredna sednica Skupštine Udruženja „Šansa za roditeljstvo" će se održati 5. maja 2017. godine od 17 časova, u Opštini Voždovac, koja se nalazi u Ustaničkoj 53 u Beogradu. Poziv važi za sve članove i one koji bi to želeli da postanu.

...

ANKETA - STERILITET I VTO

Borite se ili ste se borili sa sterilitetom? Popunite našu kratku, anonimnu anketu - vaše iskustvo je ključno za uspeh zajedničke borbe. Brzo i lako se radi, sa računara ili telefona.

...

ŠANSA ZA ROŠTILJ - GIVE PICNIC A CHANCE!

Nedelja, 14. maj od 10 h, roštilji na Adi ciganliji. Dođite da se družimo!

...

Naučna konferencija "Ka boljoj demografskoj budućnosti Srbije"

SANU je, u saradnji sa Kabinetom ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku i Centrom za demografska istraživanja Instituta društvenih nauka...

...