Formiranje demografske i populacione politike

       Dragi naši članovi ono sto se ovih dana poslednjeg meseca u 2016. godini provlači kroz medije, prenosimo Vama. Sve u vezi podizanja nataliteta u Srbiji zanima i nas koji smo u borbi za roditeljstvo. Naime, prof. dr. Slavica Djukić Dejanović ministarka bez portfelja, inače zadužena za demografsku i populacionu politiku je izjavila da plan države u borbi za viši natalitet leži upravo u tome da treba smanjiti broj abortusa. Planirano je uvođenje predmeta ,,Zdravstveno obrazovanje" u osnovne i srednje škole, u okviru kojeg bi se deca obrazovala po pitanju reproduktivnog zdravlja. Nakon ove izjave, oglasila se i podpredsednica vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović. Tim povodom ona je naglasila da ne treba još više ugroziti prava žena u Srbiji i da ne bi trebalo žene koje se odluče na abortus staviti na stub srama. Ona je još dodala i da je potrebno oformiti demografski savet za povećanje nataliteta, a taj savet ne bi trebalo da se bavi abortusima. Odlučeno je da će demografski savet biti oformljen do kraja godine, a prva sednica biće održana sredinom januara 2017. godine. Nadamo se da će se naći pravo rešenje ovog problema.

Novosti

TREĆA VANREDNA SEDNICA SKUPŠTINE UDRUŽENJA ŠANSA ZA RODITELJSTVO

Treća vanredna sednica Skupštine Udruženja „Šansa za roditeljstvo" će se održati 5. maja 2017. godine od 17 časova, u Opštini Voždovac, koja se nalazi u Ustaničkoj 53 u Beogradu. Poziv važi za sve članove i one koji bi to želeli da postanu.

...

ANKETA - STERILITET I VTO

Borite se ili ste se borili sa sterilitetom? Popunite našu kratku, anonimnu anketu - vaše iskustvo je ključno za uspeh zajedničke borbe. Brzo i lako se radi, sa računara ili telefona.

...

ŠANSA ZA ROŠTILJ - GIVE PICNIC A CHANCE!

Nedelja, 14. maj od 10 h, roštilji na Adi ciganliji. Dođite da se družimo!

...

Naučna konferencija "Ka boljoj demografskoj budućnosti Srbije"

SANU je, u saradnji sa Kabinetom ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku i Centrom za demografska istraživanja Instituta društvenih nauka...

...