Adaptacija Odeljenja za vantelesnu oplodnju

U ginekološkoj bolnici Narodni front trenutno se radi na adaptaciji Odeljenja za vantelesnu oplodnju.


Ovom adaptacijom biće omugućena kroprezervacija (zamrzavanje embriona). Ovaj postupak omogućava parovima da nakon jedne stimulacije jajnika kod ženskog partnera i oplodnje jajnih ćelija zdravi embrioni budu zamrznuti, te čuvani za eventualni naredni embriotransfer.
Ovaj postupak u mnogome će uticati na manju agresivnost postupka prilikom sledećeg embriotransfera.
Najveća prednost kriprezervacije je što će se više štititi ženino zdravlje. Istovremeno, krioprezervacija je i ušteda za državu.


Adaptacija se finansira iz sredstava prikupljenih tokom velike nacionalne akcije Nije svejedno kad bebe dolaze, kompanije Nectar. Zahvaljujući ovoj donaciji od preko 24 miliona dinara utrostručiće se broj parova koji će dobiti mogućnost da obave vantelesnu oplodnju u Srbiji.

 

Novosti

TREĆA VANREDNA SEDNICA SKUPŠTINE UDRUŽENJA ŠANSA ZA RODITELJSTVO

Treća vanredna sednica Skupštine Udruženja „Šansa za roditeljstvo" će se održati 5. maja 2017. godine od 17 časova, u Opštini Voždovac, koja se nalazi u Ustaničkoj 53 u Beogradu. Poziv važi za sve članove i one koji bi to želeli da postanu.

...

ANKETA - STERILITET I VTO

Borite se ili ste se borili sa sterilitetom? Popunite našu kratku, anonimnu anketu - vaše iskustvo je ključno za uspeh zajedničke borbe. Brzo i lako se radi, sa računara ili telefona.

...

ŠANSA ZA ROŠTILJ - GIVE PICNIC A CHANCE!

Nedelja, 14. maj od 10 h, roštilji na Adi ciganliji. Dođite da se družimo!

...

Naučna konferencija "Ka boljoj demografskoj budućnosti Srbije"

SANU je, u saradnji sa Kabinetom ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku i Centrom za demografska istraživanja Instituta društvenih nauka...

...